Случаят в заведението, в което е имало около 400 посетители,

...
Случаят в заведението, в което е имало около 400 посетители,
Коментари Харесай

Подробности за опита за убийство на охранителя в Гетсби! Кристиян държал за краката охранителя, а Галин размахвал нож


Случаят в заведението, в което е имало към 400 гости, стана обществено прочут във Варна поради експанзията и личността на двамата подсъдими. Въпреки непълнолетието си, Кристиян бил чест клиент в " Гетсби “, а съучастникът му Галин не пропущал да сътвори проблеми при всяко свое посещаване там, като унижавал личния състав и по предписание създавал спорове с посетителите, охранителите. Ходел постоянно въоръжен и в никакъв случай не разрешавал да бъде тестван на входа на заведението, както и в нощта на осъщественото тежко съзнателно закононарушение. Пострадалият охранител Армен А. оживял по знамение и единствено с помощта на способената интервенция и старания на лекарите.

Двамата подсъдими се познавали от спортните зали, където упражнявали. След скандал с друга компания те били изведени от заведението. Пред него ученикът държал за краката охранителя, а Галин размахвал нож, като нанасял удари с него по краката и тялото на 37-годишния Армен. Извършил повече от 15 замахвания с нож, а един от ударите попаднал в лявата гръдна половина на охранителя, покрай сърцето. Нараняванията са разказани в детайли от назначената по делото съдебномедицинска експертиза.

След осъщественото закононарушение съучастниците в опита за ликвидиране се разбягали. Екип на полицията съумял да задържи малолетния Кристиян, който бил отведен в болничното заведение. Пред служителите на реда развил защитна версия, че бил очевидец на намушкване с нож. Първоначално бил освободен, а по-късно притеглен като обвинен за опита за ликвидиране.

Галин М. избягал от местопроизшествието с автомобил. Едва на 29 май тази година той е задържан  във варненско казино. След като не се подчинил на разпорежданията на полицейския екип, след гонене с производство на предупредителни изстрели той е арестуван.

Макар и с чисто правосъдно минало, против 17-годишния Кристиян се водят две досъдебни производства за въоръжен обир в хранителен магазин и за кражба в съучастничество от същия магазин.  Води се и кореспонденция против него за увреждане на автомобил, както и за лека телесна щета по хулигански подбуди, като при задържането му в него е открит 1,12 г кокаин.

Галин М. е осъждан два пъти от Специализирания углавен съд за присъединяване в две проведени незаконни групи. Едната под управлението на Николай Т. по прякор Чирпанския, а другата – на Радослав К., както и за други закононарушения.

Предстои делото против двамата подсъдими да бъде планувано за разглеждане във Варненския областен съд. И Кристиян Т., и Галин М. са с мярка за неотклонение " Задържане под стража “.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР